Vinkkejä viihtyisään ajomatkaan

Suomi ei ole pinta-alaltaan mikään ihan pieni maa. Kesällä paikasta toiseen matkailu tarkoittaakin usein tuntikausien istumista junassa, pitkänmatkan bussissa tai kuumassa autossa. Näillä matkoilla voi joutua kokemaan tylsyyden tunnetta, mikä on nykyaikana itseasiassa harvinaisuus. Aika on rahaa, joka kannattaa tuhlata ja käyttää hyväkseen!

Tässä joitakin vaihtoehtoja matkan viettoon:

1. Korttipelit

Ota pelikortit mukaan ja haasta matkakumppanisi johonkin korttipeliin. Jos haluatte heittäytyä villeiksi, voitte vaikkapa ottaa panokset mukaan ja pelata yhdessä uhkapelejä!

2. Rekisterinumeroiden bongailu

Lapsuudesta tuttu vanha kunnon rekisterinumeroiden bongailu on edelleen kelpo valinta automatkan aktiviteetiksi. Voit kerätä vihkoon vaikkapa kaikkien näkemiesi autojen rekkarit!

3.  Eväiden syöminen

Eväiden syöminen on tärkeä osa juna- tai automatkaa. Pakkaa mukaasi sämpylä ja pilllimehu niinkuin ennen vanhaan! Näin ei tarvitse matkalla kärsiä tyhjästä mahasta.

4. Kirjan lukeminen tai älypuhelimen selaaminen

Junissa on nykyisin myös internet-yhteys, joten ajan saa helposti kulumaan internetissä tai töitä tehdessä. Moni tekeekin nykyään näin ja istuu matkat tietokoneen tai älypuhelimen ruutua tuijottaen. Junamatka tarjoaa kuitenkin keskeytyksettömän ajan istua samassa paikassa. Tämä on tehokas mahdollisuus, joka kannattaa käyttää hyväkseen. Mikset tarttuisi nyt romaaniin, jonka haluat jo kauan halunnut lukea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *