Tampereen kovimmat nähtävyydet

Pirkanmaan keskuksessa sijaitseva Tampere on Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki. Kaupungissa asuu yli 200 000 asukasta. Sitä on kutsuttu leikkimielisesti Suomen Manchesteristi eli Manseksi, eikä nimi ole täysin tuulesta temmattu.  1800-luvulla siitä nimittäin tuli samaan tapaan keskeinen teollisuuskaupunki kuin brittiläisestä vastineestansakin. Se on myös vilkas opiskelukaupunki, jossa kulttuuritapahtumia riittää.Tekemistä ja nähtävää Tampereella riittää jokaiselle. Etenkin kesällä on idyllistä istua Tammerkosken rannalla. Manseen vievät rautatie-sekä bussiyhteydet, joten kaupunkiin on helppo tulla kaikkialta Suomesta.

Paras keino kokea tamperelaista tunnelmaa on istuskeleminen jossakin kaupungin lukuisista pikkukahviloista ja baareista. Tässä on listaa joistakin leimallisimmista matkakohteista ja nähtävyyksistäTampereella:

Pyynikin harju

Pyynikin jylhät harjut ovat keskeinen osa perinteistä tamperelaista luonnonmaisemaa.  Se on maailman korkein soraharju, joka kohoaa 162 metrin korkeuteen merenpinnasta ja 85 metriä Pyhäjärven pinnasta. Pyynikin näkötorni on kuuluisa nähtävyys ja suosittu vierailukohde etenkin sokerikuorrutettujen munkkiensa vuoksi.

Näsinneula

Näsinneula on 168 metriä korkea näkötorni, joka sijaitsee Näsijärven rannalla. Tämä torni on Tampereelle niin leimallinen, että sitä voi pitää kaupungin vastineena Pariisin Eiffel-tornille. Tornin huipulle pääsee hissillä ja sen ravintola on yksi Tampereen ylellisimmistä ravitsemusliikkeistä.

Särkänniemi

Särkänniemi on yksi Suomen suosituimmista elämyspuistoista. Se ei ole kuitenkaan pelkkä hurvittelupuisto härveleineen ja kieputtavine laitteineen. Särkänniemestä löytyy näiden lisäksi myös kaikenlaista ihmeteltävää delfinaariosta eläintarhaan.

Pispala

Pispala on Pispalan harjussa, 2, 5 kilometriä keskustasta sijaitseva kaupunginosa, joka on tunnettu rinteeseen rakennetuista klassisista puutaloistaan. Pispalassa on asunut monia suomalaisia taiteilijoita Lauri Viidasta Aki Kaurismäkeen.

Hämeentie ja Tampereen kauppahalli

Hämeentie on Tampereen suosituin ja suurin kävely-ja kauppakatu. Tyypillinen shoppailupäivä Tampereella kulkeekin Hämeenkadun ympäristöä pitkin.

Tampereen kauppahalli on kaupungin keskustassa Hämeenkadun ja Hallituskadun välissä sijaitseva sijaitseva Pohjoismaiden suurinkauppahalli, joka avattiin vuonna 1901. Osa kauppahallin liikkeistä on toiminut siellä jo ennen 1950-lukua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *