Maalaa veneesi kesää varten

http://www.dreamstime.com/stock-photography-coast-guard-boat-image15211482Veneen kunnostamisessa kulkuneuvon maalaaminen on keskeisessä asemassa. Veneen maalaukseen liittyy monia haasteita, mutta se on kannattava projekti. Kun maalaat veneen uusiksi, voit samalla entisöidä sen uuteen uskoon.

Voit myös tilata joltakin alan firmalta vanhojen lasikuituveneiden entisöintiprojekteja, jossa asiakkaan vene entisöidään ”kuin uudeksi”. Hommasta selviää kuitenkin asiantuntevien kavereiden avulla itsenäisestikin.

1980-luvulla Suomessa ja myös muualla on rakennettu suuri määrä laatuveneitä (Finngulf, Swan, Baltic, Inferno, Maestro, Sirena, Sweden etc.), joilla on rakenteensa puolesta vielä monta vuotta elinaikaa jäljellä. Kuitenkin ne näyttävät vanhanaikaisilta rotiskoilta.

Ympäristön sotkuisuus vaikuttaa veneen kuntoon

Vesi on elementti, jossa on paljon kasvustoa ja muuta elämää. Veneen pohjaan voikin tarttua eliöitä, jotka saavat jahdin näyttämään ylipäätään epäsiistiltä. Eliöt eivät kuitenkaan merkitse ainoastaan esteettistä haittaa. Ne voivat yleisen epäsiisteyden lisäksi haitata myös potkurin ja vetolaitteen toimintaa, tukkia moottorin vesikanavia, hidastaa veneen nopeutta, kasvattaa polttoaineenkulutusta ja pahimmillaan jopa vahingoittaa veneen runkoa ja pintaa pysyvästi.

Tämän vuoksi vene kannattaa maalata huonona ja myös puhdistaa ohjeiden mukaisesti. Kun pidät veneen jatkuvasti puhtaana, ikäviä yllätyksiä ei pääse sattumaan.

Vaihtoehto uudelle veneelle on vanhan entisöinti.

Kunnosta venettä maalauksen yhteydessä

Yleisin entisöintiprojekti keskittyy siihen, että veneestä maalataan ainoastaan kyljet. Kuitenkin jos ryhdyt maalausprojektiin, mikset käyttäisi tilaisuutta hyväksesi ja kunnostaisi venettä samalla monipuolisesti? Veneen maalauksen yhteydessä veneenomistajan kannattaa usein myös kunnostaa sen pohjan ja kansiosat.

Tarjolla olevien venemaalien joukosta löydät kyllä tarpeisiisi sopivan maalityypin.

Yksi vastaus artikkeliin ”Maalaa veneesi kesää varten

  1. Täytyypä sanoa että tässä jutussa ei ollut päätä eikä häntää. En jaksaisi tätä edes kommentoida mutta huonoudessaan ja mitättömyydessään juttu jäi kaivelemaan. Mikäli sivuille kaivataan sisältöä niin kannattaisi laittaa vaikka kuvia tai kopioituja tekstejä kuin suoltaa tällaista yhdentekevää laadutonta tuubaa. Juttu lienee jonkin aiheesta mitään tietämättömän yläastelaisen kesäharjoittelijan väsäämä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *