Lomalle Jyväskylään

2012-03-19T23-42_1130908774_105Onko edesssäsi Jyväskylän reissu tai haaveiletko sinne matkustamista jostain muusta syystä? Jyväskylä on mainio kaupunki niin lomamatkailijan kuin kokoustajankin kannalta. Siellä suuren kaupungin hyvät puolet yhdistyvät luonnonmaisemien idyllisyyteen.

Keskustassa shoppailu

Jyväskylän keskustan sydän on kävelykatu. Kävelykadun varrella sijaitsee monta ostoskeskusta ja pienempiä liikkeitä, sekä monta ravintolaa ja kahvilaa. Palkittu ostoskatu tarjoaa shoppailumahdollisuuksien ohella myös areenan monille tapahtumille.

Varsinkin kesäisin kävelykadun varrella voi kuulla elävää musiikkia ja osallistua erilaisiin yleisötilaisuuksiin. Lyhyen kävelymatkan päässä kävelykadulta sijaitsee Jyväskylän yliopisto mielenkiintoisine rakennuksineen, kirjastoineen ja museoineen.

Reippaile Harjulla

Jos kävelykatu on keskustan sydän, on läheinen Harju kaupungin keuhkot. Harju on Jyväskylän tunnetuin viheralue ja kuuluisa näköalapaikka. Harjun huipulle voi kavuta Neron portaita myöten ja harjulta löytyy maisemien ohella myös kävelyreittejä, urheilukenttä ja kesäteatteri.

Harjun laella sijaitsee Vesilinna, josta löytyy näköalaravintola ja näkötorni, sekä Keski-Suomen luontomuseo.

Viherlandia ja Pandan tehtaanmyymälä

Lyhyen ajomatkan päässä Jyväskylän keskustasta sijaitsee Viherlandia, jossa voi tehdä ostoksia ja ihailla kahta puheliasta, eloisaa papukaijaa. Nimensä mukaisesti Viherlandiassa tehdyt ostokset saavat kodin vihertämään, sillä tarjolla on suuri määrä erilaisia kasveja ja kodin kaunistuksia. Kaunista kotiin saa myös Iittalan tehtaanmyymälästä. Viherlandiasta löytyy lisäksi ravintola.

Kun käyt Viherlandiassa, kannattaa samalla pistäytyä Vaajakoskella sijaitsevassa Pandan makeistehtaan tehtaanmyymälässä.

Kesätapahtumien kaupunki

Jyväskylän kesä on vilkasta tapahtumakautta. Neste Oil Rally kerää rallikansan vuosittaiseen kisaan täyttäen koko kaupungin majoituskapasiteetin äärimmillen.

Kulttuuria tarjoaa puolestaan Jyväskylän Kesä -festivaali, jonka tarjontaan kuuluu monipuolisia teatteri- ja musiikkiesityksiä.

Kylpylälomalle?

Hotellli Jyväskylässä löytyy helposti samalla iskulla kuin kylpyläkohdekin.

Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuori on monipuolinen, moderni ja luonnonläheinen kylpyläkeidas ja hotelli Jyväskylässä, vain 5 minuutin ajomatkan päässä keskustasta mutta samaan aikaan silti metsän siimeksessä.

Kylpylähotellin modernissa ja edustavassa kylpyläkerroksessa on runsaasti erilaisia allas- ja vesielementtejä, monipuolinen saunamaailma, erinomainen valikoima kauneus- , liikunta- ja hyvinvointipalveluita sekä kuuden radan keilahalli.

Kylpylän sisältä avautuu Tuomiojärven upean maiseman tarjoama näkymä Laajavuoren luontoon sekä muutaman kilometrin päässä siintävän kaupungin keskustaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *