Linnanmäki, kotimaisen matkailun suosikki

linnanmäki Linnanmäki on vuodesta toiseen Suomen suosituimpia nähtävyyksiä. Helsingissä Alppiharjun kaupunginosassa sijaitsevalla huvipuistolla on Pohjoismaista eniten laitteita kävijämäärään nähden (43 laitetta yhteensä). Linnanmäellä on paljon muitakin kohteita kuin huvilaitteita. Pelihallit, kioskit, ravintolat, Peacock-teatteri ja Sea Life –keskus takaavat koko perheen viihtyvyyden. Sisäänpääsy Linnanmäelle on ilmainen.

Historiaa

Huvipuisto avattiin vuonna 1950, kun Alppi- ja Leninpuiston virkistysalueelta vuokrattiin noin 7,5 hehtaarin kokoinen tontti lastensuojelujärjestöille. Tonttia kutsuttiin Vesilinnanmäeksi Alppipuiston korkeimman kallion mukaan, jonka nimi tuli mäellä sijaitsevasta vesisäiliöstä. Myöhemmin Vesilinnanmäki lyheni Linnanmäeksi.

Paikalle perustettiin huvipuisto, ja sen toiminnasta vastaa nykyään Lasten Päivän Säätiö. Vanhin laite huvipuistossa on Hollannissa 1896 valmistettu karuselli. Suosituimpana laitteena vuodesta toiseen pintansa pitävä Vuoristorata otettiin käyttöön 1951.

Laitteet ja kohteet

Kummitusjuna otettiin käyttöön heti avajaisvuonna 1950. Suomen suosituin laite Vuoristorata avattiin vuotta myöhemmin. Muutama muu vanha nykyään käytössä oleva laite, suluissa käyttöönottovuosi:

  • Karuselli (1954)
  • Vekkula (1965)
  • Autorata (1965)
  • Pienoiskaruselli (1966)
  • Muksupuksu (1967)
  • Ketjukaruselli (1977)

Ravintolat

Linnanmäellä toimii monta ravintolaa ja kahvilaa. Tarjontaa on Lintsiburgerin tapaisista perinteisimmistä huvipuistoravintoloista urbaanimpaan Funky Kitchen –sporttiravintolaan. Huhtikuussa avattiin myös kuuden ravintolan keskittymä Kattila, joka on Suomen arvostetuimpien huippukokkien ylläpitämä. Yhteensä Michelin-tähtiä ravintoloitsijoilta löytyy neljä. Hintataso on kuitenkin huokeahko.

Lisätietoa Linnanmäen nettisivuilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *