Lentäen Helsinkiin

Onko edessäsi lyhyt tai pidempi pysähdys Helsinkiin vaikkapa liikematkan tai jonkin muun reissun yhteydessä? Onko tarvetta kenties kokouksen järjestämiselle tai jollekkin muulle projektille, mutta keskustaan hakeutuminen tuntuu turhalta?Tällöin kannattaa kenties yöpyä jossakin lentokenttähotellissa Helsinki-Vantaan läheisyydessä. Lentokenttähotellissa yöpymisestä koituu muitakin etuja kuin pehmeä vuode sekä korkeatasoinen palvelu. Lentokenttähotelleissa palvelukin on nimittäin sovittu lentokentän läheisyyttä silmälläpitäen. Jopa hotellin aamiaisaika saattaa joustaa enemmän kuin ”tavallisissa” hotelleissa.

Parkkitilaa lentokenttähotelleissa kyllä riittää. Tämän lisäksi Helsinki-Vantaan lentokentän välittömästä yhteydestä on nopeat kulkuyhteydet kaikkialle Helsinkiin, Vantaalle, pääkaupungin ympäristöön ja muualle Suomeen. Useimmista lentokentän lähellä sijaitsevista hotelleista majoittujille tarjotaan jopa maksuton liikennöinti suoraan lentokentälle. Siksi se on mainio majoitusvalinta etenkin lyhyiden pysähdysten aikana. Myöhästyvät lennot ja välilaskut ovat yleinen tilanne, joissa asiakas päätyy lentokenttähotelliin. Kuitenkin lentokenttähotelleissa on etuja, joiden tähden myös muiden matkaajien kannattaa harkita siellä yöpymistä.

Hotellilta pääsee kätevästi bussilla suoraan Helsingin keskustaan, mutta kulkuyhteydet vievät mukavasti ympäri Vantaatakin.

Tässä joitakin nähtävyyksiä ja tekemistä Vantaalla:

1. Tiedekeskus Heureka

Tiedekeskus Heureka on Tiedeskeskussäätiön perustama tiedekeskus, jonka tehtävänä on popularisoiminen hauskassa näyttelymuodossa. Siellä on erilaisia näyttelyitä, sekä tiede-elokuvia näyttävä elokuvateatteri. Päänäyttelyn ohella Heurekassa on esillä samanaikaisesti yleensä kaksi erilaista vaihtuvaa näyttelyä. Vaihtuvissa näyttelyissä aihepiireinä on ollut useita eri aiheita, mm. dinosaurukset, ihminen, urheilu, metsät, elokuva, lentäminen ja muinaiset kulttuurit.

2. Kauppakeskus Jumbo ja Flamingo

Vantaa tarjoaa myös shoppailijoille elämyksiä. Jumbo ja Flamingo ovat jättimäisiä kauppakeskuksia lentokentän kupeessa. Ne tarjoavat kyllä jokaiselle jotain. Kauppakeskuksista löytyy myös laajat ravintolamaailmat sekä elokuvateattereita, keilahalleja ja yökerhoja.

3. Luonnonmaisemat

Vantaalla on monia metsiä, joihin kelpaa lähteä patikoimaan tai vaikkapa hiihtämään. Miksi mennä erikseen maaseudulle, kun lähellä koittavat Vantaan idyllit.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *