Kesän festareita Suomessa

Suomi tuntuu olevan kesähelteillä totaalisen toisenlainen maa kuin talvella. Lämpimään ulkoilmaan on suorastaan pakko mennä ulkoilemaan ja pitkään ylhäällä pysyttelevä aurinko pitää ihmiset hereillä. Ihmiset jaksavat matkustaa, juhlia ja tutustua toisiinsa. Kaukana on talvinen kaamosmasennus, syksyinen kiireisyys ja keväinen ärtymys. Hyttysetkään eivät enää häiritse. Kesällä kulttuurielämä herää eloon ja suomalaiset jaksavat taas valvoa öitä siitä nauttien. Tapahtumaa on tarjolla loputtomiin. Jos et ole koskaan käynyt kesäisillä musiikkifestivaaleilla, miksi et kokeilisi sitä nyt?

Kesällä sattuu ja tapahtuu: joka kaupungilla ja maakunta-alueella tuntuu olevan omat kesätapahtumansa. Kaikenkattavan tapahtumakalenterin kokoaminen veisi suunnattomasti aikaa, mutta seuraavassa joitakin poimintoja kesäfestivaaleista Loma – Suomessa. Lähde jollekin näistä vaikkapa kaveriporukan kanssa!

Lappi

Sodankylän elokuvajuhlat:

Kesäkuussa ei Lapissakaan voi oikein lasketella tai hiihtää. Silloin keskiyön auringon kaupunkiin eli Sodankylään kannattaa  matkustaa jo elokuvien vuoksi. Sodankylä elokuvajuhlilla käyneet kertovat usein, että vuotuisilla elokuvafestivaaleilla on uniikki tunnelma, jollaista ei voi hakea

Satakunta

Pori jazz

Heinäkuussa Porissa järjestettävän jazzjuhlan ohjelmisto ei nykyisin suinkaan koostu pelkästä jazzista. Musiikkitarjonta on nimittäin laajennettu mustaan rytmimusiikkkiin ja sittemmin populaarimusiikkiin ylipäätänsä.

Itä-Suomi

Ilosaarirock

Rockin ja punkin ystävät kerääntyvät viettämään heinäkuuöitä Joensuuhun. Ilosaarirockin liput myydään monena vuonna, eikä ihme – samankaltaista rentoa tunnelmaa saa Suomen Suvesta etsiä.

Pääkaupunkiseutu

Tuska Open Air

Loma-Suomi tarjoilee paljon koettavaa myös raskaan rockin ystäville. Heinäkuun alussa Helsingin valtaavat mustiinpukeutuneet hevifanit, kun Suvilahteen muuttanut Tuska Open Air-metallifestivaali käynnistyy.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *