Kesällä Tampereelle

Tampereella on helppo viihtyä kesäisin, sillä siellä on mahtavat mahdollisuudet ulkoiluun, monipuolinen kultttuurielämä sekä lyhyet välimatkat. Tampereelle on helppo tulla kaikkialta Suomesta ja siellä on helppo viettää pitkä viikonloppu tai jopa pidempikin aika. Tampereen tapahtumista löytää jokainen jotakin, niin suurperheen jäsenet kuin bilettävät sinkutkin.

Etenkin heinäkuu viehättää tapahtumien ystävää. Mitään sen ihmeempiä virikkeitä ei kaupunkiin mennessä välttämättä edes tarvitse vaatia: jo pelkästään Tampereen lukuisat baarit, museot, klubit ja ulkoilmapuistot tarjoavat jo paljon kokemisen arvoisia oleskelupaikkoja.

Tässä joitakin Tampereen kesäisiä tapahtumia:

1. Tammerfest

Suomen suurin kaupunkifestivaali, Tammerfest valtaa Tampereen keskustan 11.-14.7.2012. Silloin kadut, klubit, ravintolat ja useat tapahtuma-alueet pursuavat ohjelmaa ja musiikkia moneen makuun.

Uudella pääalueella, Ratinanniemen festivaalipuistossa soittavat kovimmat kotimaiset artistit torstaista lauantaihin.

Keskustorilla voi nauttia ensimmäistä kertaa niin musiikista, kuin hyvästä ruoasta ja juomasta uudessa Tammerfest-ravintolakylässä.

Pakkahuoneella ja Klubilla lavalle nousevat perinteiseen tapaan loistavat kotimaiset ja ulkomaiset esiintyjät.

Vanhan Kirjastotalonpuiston uudella Laikunlavalla on ohjelmaa perheen pienimmille ja lapsenmielisimmille Lasten Tammerfestissa lauantaina 14.7.2012. Laikunlavalle nousevat myös uudet, innokkaat nousevat bändit NOSTE-lavan tunnelmissa.

2. Särkänniemen iskelmäsunnuntait

Särkänniemi on joka turistille ehdoton hittikohde, sillä se on huvipuisto, jossa riittää tehtävää ja nähtävää koko perheelle. Iskelmän ystävien kannattaa suunnata Särkänniemeen sunnuntaisin.

Heinäkuussa Tampereen Särkänniemessä starttasivat Iskelmäradion kanssa tehdyt Iskelmäsunnuntait, jossa esiintyvät suomalaiset huippuartistit . Juontajana Iskelmäsunnuntai-päivinä toimii Mikko Siltala. 22.7. esiintyjävieraaksi astelee Jari Sillanpä

3. Fest Afrika 16. – 21.7.2012

Heinäkuuussa kuusipäiväinen Fest Afrika tuo kuumat rytmit Tampereelle.

Kaksi afrikkalaisen musiikin huippunimeä tähdittävät heinäkuun 16—21 päivänä Tampereella pidettävää Fest Afrika –festivaalia. Ensi kertaa Suomeen tuleva zimbabwelainen Mokoomba esiintyy Pakkahuoneella perjantaina 20.7., ja niin ikään Suomi-debyyttinsä tekevä kongolainen Awilo Longomba valtaa Klubin lauantaina 21.7.

 

Hotelli Tampereelta on helppo löytää internetistä.  Tampere on suhteellisen pieni kaupunki, joten voit olla varma, että pääset halutessasi asumaan aivan kaupungin keskustaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *