Kesäksi Saimaan rannalle!

Onnistuneen kesämatkan kriteereihin kuuluu usein lämpö, auringonsäteet ja  vettä silmän kantamattomiin. Rannikoilla ja metsissä on hehtaarikaupalla tilaa rentoutua. Rentouttavaa järvilomaa ei onneksi tarvitse hakea kaukaa, sillä se löytyy mukavasti Suomen rajojen sisäpuolelta. Mökkilomaa varten ei myöskään tarvitse varata monen viikon loma-aikaa. Jo viikonloppureissun aikana on helppo irtautua arjesta ja keskittyä luonnon rauhaan hyvässä seurassa.

Etenkin veneilyä, kalastusta, saunomista ja uimista harrastavien kannattaa hakeutua kesälomallaan Saimaan rannikolle. Saimaa on Suomen suurin järvi ja neljänneksi suurin makean veden järvi Euroopassa. Se muodostaa keskeisimmän osan eteläisestä Järvi-Suomesta. Saimaan rannalla sijaitsevat kaupungit ovat Lappeenranta, Imatra, Mikkeli, Savonlinna, Kitee, Varkaus ja Joensuu. Perhe-tai kaveriporukoille voi suositellakin lomamökin vuokraamista Saimaan alueelta. Jokamiehen oikeuksien nojalla on luvallista poimia marjoja ja sieniä metsän antimia niin paljon kuin jaksaa. Myöskään onkimiseen ei tarvita kalastuslupaa. Saimaan reissu tarjoaakin ahkerimmille mahdollisuuden ainakin osittain omavaraiseen lomaan!

Niille, jotka kaipaavat toimintaa mökkeilyn ja luonnonmaisemien oheen, löytävät sitä näistä kaupungeista helposti kesäisin. Kaupunkien toreilta voi ostaa aitoja karjalanpiirakoita, paikallisia marjoja ja nauttia kiireettömästä markkinahumusta. Saimaan rannikkokaupungeissa järjestetään kesäisin nimittäin monia vierailemisen arvoisia tapahtumia. Esimerkiksi Savonlinnan juhlallisessa ympäristössä vuosittain järjestettävät oopperajuhlat ovat muodostuneet suorastaan käsitteeksi. Rock-väki hakeutuu puolestaan heinäkuussa Joensuuhun, jossa järjestettävä Ilosaarirock myy pääsylippunsa loppuun vuosi toisensa jälkeen. Mikkelin Visulahdessa riittää sen sijaan ihmeteltävää ja puuhasteltavaa perheen pienimmille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *