Kesäistä matkailua kotimaassa

Suomen kiertäminen kesäisin kannattaa. Klassinen vaihtehto on esimerkiksi road trip omalla autolla halki maan. Tien varrella voi katsoa vaihtuvia maisemia sekä tuhansia järviä ja metsiä. Moni kuitenkin yllättyy välimatkojen pituudesta.  Onneksi myös VR tarjoaa junamatkoistaan kesäisin erilaisia alennuksia. Junalla tai pitkänmatkan bussilla matkustaminen on myös opiskelijoille hyvin edullista. Esimerkiksi Helsingistä Lappiin suunnatessa myös halpalentojen varaaminen voi olla toimiva vaihtoehto.

Tässä vinkkejä kaupungeista, jotka ovat Suomen kiertueella ehdottomasti käymisen arvoisia:

Vaasa:

Länsirannikolta löytyvä Vaasa tarjoaa pohjanmaalaista merenrantatunnelmaa. Hyvällä säällä tääläl käyminen tuntuu miltei etelänmatkalta. Kaupungin iloisessa tunnelmassa näkyy Ruotsin läheisyys. Perheen pienimmät viihtyvät huvipuisto Wasalandiassa tai vesipuisto Tropiclandiassa

Tampere:

Tammerkosken rannalla sijaitseva Pirkanmaan keskus on tapahtumarikas yliopistokaupunki. Täällä riittää tekemistä: teatteria, musiikkitapahtumia, luonnonmaisemia sekä runsaasti käymisen arvoisia baareja ja kahviloita.

Joensuu:

Tämä Pohjois-Karjalan keskus houkuttelee Saimaan rannalle uimaan, Ilosaarirockiin kuuntelemaan kuuluisia artisteja sekä toreilleen nauttimaan karjalanpiirakoista.

Tämän kaupungin ja Saimaan läheisyydestä kannattaa myös esimerkiksi vuokrata kesämökki, jonka huomassa voi nauttia kesäisen luonnon rauhasta.

Kuopio:

Savosta löytyvä Kuopio on omalaatuinen ja hauska matkakohde. Kuopio on kompaktin kokoinen – sen keskusta on tiivis, mutta eläväinen. Kuopion toreilla myytävä kalakukko on muodostunut käsitteeksi, jota ei voi jättää väliin.

Helsinki:

Helsingissä käyminen on muuttunut lähes jokaisen muualla asuvan suomalaisen kesäperinteeksi. Tyypillisten Suomenlinnan ja Linnanmäen lisäksi Helsinkiin hakeutuvat myös musiikkifanit, himoshoppaajat ja kulttuurin ystävät. Eikä ihme – tämän vuoden designpääkaupunki tarjoaa shoppailumahdollisuuksia ja tapahtumia enemmän kuin kukaan ehtii kokea. Hotelli Helsingistä löytyy helposti internetin välityksellä. Täältä käsin on myös helppo tehdä kesäinen retki edulliseen Tallinnaan.

Sodankylä:

Lappiin kannattaa suorittaa reissuja muussakin kuin lasketteluaikeissa. Kesällä maanosa on valoisa ja hurmaavan kaunis. Lapin silmiinkantamattomat maisemat houkuttelevat patikoimaan. Junamatka Rovaniemelle kestää koko päivän, mutta lentäen se taittuu noin tunnissa.

Jos mielit äärimmäiseen pohjolaan, mene Sodankylään. Kulttuurista kiinnostuneiden kannattaa ajoittaa reissu kesäkuuhun, jolloin kaupungissa järjestetään vuotuiset Sodankylän elokuvajuhlat. Tämä yöttömän yön tapahtuma on elämys, joka ainakin jokaisen  filmihullun on pakko kokea edes kerran elämässään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *