Juhannus Suomen suvessa

http://www.dreamstime.com/stock-photography-celebrating-midsummer-germany-image25413802Parin viikon päästä koittaa suomalaisten vuotuinen suosikkijuhla, juhannus. Monelle se on yksi vuoden odotetuimpia juhlia. Täksi heinäkuuksi on luvattu vieläpä lämmintä säätä, joten juhannukseksi kannattaa varmasti keksiä mukavaa tekemistä ulkona.

Missä ja kenen kanssa juhannus sitten kannattaisi viettää? Ennen päätöksen tekemistä kannattaa tietenkin tarkistaa juhannussäät. Tässä punnitsen eri vaihtoehtojen hyviä ja huonoja puolia:

 

1.Kaupunkijuhannus

+Kaupungissa on kesäisin poikkeuksellisen rauhallista. Esimerkiksi rannoilla, metsissä ja nähtävyyksissä voi päästä nauttimaan liki autiosta tunnelmasta. Ranta on sinun! Jossain saatttaa palaa jopa kokko!

+Jos ystäviäsi tai perhettäsikin jää kaupunkiin, juhannus voi tarjota mukavaa lepoaikaa.

-Monet ravintolat ja ruokapaikat pitävät kaupungissa ovensa kiinni. Autioitumisen seurauksena perinteinen kaupunkielämä ei kuitenkaan onnistu.

-”Kaikki” mökkeilevät. Kaupungista voi olla vaikea löytää seuraa. Pahimmillaan juhannus kaupungissa voi tuntua yhtä järjettömältä kuin joulu yksin kotona. Mikset hyödyntäisi

2. Mökkijuhannus

+Mökkijuhannus on monelle juuri se ainoa oikea tapa viettää juhannusta. Hyvällä porukalla ei parempaa viettotapaa olekaan. Tehkää juhannustaikoja, kuunnelkaa musiikkia, syökää hyvin, sytyttäkää kokko!

-Mökkeily vaatii yleensä jonkin asteen automatkailua ja esimerkiksi ruokien suunnittelemista etukäteen.  Riskinä voi olla se, että matkasta tulee hyvin tuskainen. Maaseudun kaupat tungeksivat herkkuja hamstraavia mökkeilijöitä. Ja milloin ruuhkat olisivatkaan pahemmat, kuin juhannuksena?

-Mökkeillessä ollaan säiden armoilla. Jos ulkona esimerkiksi sataa vettä, kokemuksesta tulee nopeasti lattea.

3. Festarijuhannus

-Juhannus festareilla ei ole aivan kaikkia varten, sillä se vaatii biletysmentaliteettia ja kykyä kestää esimerkiksi teltassa nukkumista kylmälläkin säällä

-Esimerkiksi Himos-festivaali tarjoaa kuitenkin mahtavat bileet niille, jotka sellaisia kaipaavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *