Design-lomalle Helsinkiin

Kesälomalla on mukavasti aikaa seikkailla Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Tänä vuonna Helsingissä vieraileminen kannattaa, sillä se hurmaa designilla ja muotoilullaan. Helsinki on nimittäin valittu maailman design-pääkaupungiksi.

Suomalainen design tunnetaan muunkin skandinaavisen muotoilun tavoin pelkistetystä tyylistä. Puhdaslinjainen muotoilussa huomioidaan usein käytännönläheisyys ja kylmät olosuhteet.

Erityisesti 1950-luvun modernismi on muuttunut muotoilun klassikoksi. Esimerkkejä suomalaisen muotoilun supertähdistä vois olla  esimerkiksi Alvar Aalto, Tapio Wirkkala ja Kaj Frank. Myös perinteitä ja innovaatioita yhdistävä nykymuotoilu on elinvoimaista.

Laadukkaat hotellit Helsingistä on helppo varata muutamalla klikkauksella jo kotona. Kevyen matkasuunnittelun jälkeen voi vain hypätä junaan ja saapua suurkaupungin tunnelmaan. Jo lyhyt viikonloppumatka auttaa irtautumaan puuduttavasta arjesta. Parissa päivässä on helppo tutustua kotimaisen muotoilun merkkituotoksiin, kunhan tietää, minne mennä. Näin vietät onnistuneen designloman Helsingissä:

1. Vieraile Designmuseossa

Korkeavuorenkadun Designmuseon näyttelyissä pääset tutustumaan suomalaisen muotoilun historiaan.

2. Tutustu WDC-paviljongin tapahtumaan

Design-pääkaupungin kunniaksi arkkitehtuurimuseon ja design-museon väliin on rakennettu Paviljonki, jossa järjestetään erilaisia muotoiluun ja kaupunkikulttuuriin liittyviä tapahtumia. Paviljonki on kohtaamispaikka, joiden kävijät voivat osallistua myös työpajoihin, joissa ideoidaan elävämpää kaupunkikulttuuria. Kaikille ilmaisten ja avointen tapahtumien suunnittelusta vastaa Demos Helsinki.

3. Kiertele kotimaisten muotoilijoiden liikkeissä

Helsingin keskustan kortteleista löytyy useita kotimaisten suunnittelijoiden liikkeitä, joista voit tehdä uniikkeja löytöjä. Designistä kiinnostuneiden kannattaa ainakin suunnata Punavuoreen. Tätä aluetta on kutsuttu myös Helsing Design Districtiksi. Alueen keskustassa sijaitsee Dianapuisto. Sen ympäriltä design-korttelialue ulottuu Kaartinkaupungin, Kampin, Punavuoren ja Ullanlinnan suuntaan. Alueelta löytyy luovien alojen keskittymän, joka tarjoaa lukuisia design-, sisustus- ja antiikkiliikkeitä, vaatetus- ja koruliikkeitä sekä gallerioita. Alueelta löytyy myös useita persoonallisia kahviloita, ravintoloita ja baareja, jotka ovat myös vierailemisen arvoisia. Design Forum Finlandissa on tarjolla suomalaista muotoilua klassikoista uutuuksiin.

4. Ihastele suomalaista arkkitehtuuria

Helsinkiläisen arkkitehtuurin helmiin törmäät jo heti kaupunkiin saapuessasi. Jugend-tyylisen rautatieaseman nimittäin suunnitteli Eliel Saarinen. Tästä on hyvä jatkaa kävelyretkeä helsinkiläisen rakennustaiteen maailmaan. Kaupungissa vallitsevat arkkitehtoniset tyylit vaihtelevat 1800-luvun uusklassismista 1950-luvun funkkikseen. Etenkin Kruununhaassa ja Ullanlinnassa nähtävät jugend-rakennukset hurmaavat jylhällä kauneudellaan. Uimastadionilla voi puolestaan viettää kesäisen uintipäivän funkkistyylisessä ympäristössä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *